Omdat we af en toe met een paar landrovers een weekeindje weg zijn, leek het me wel makkelijk als je niet iedere keer een tentje hoeft op te zetten. Een alternatief is dan, slapen in je auto. Het is alom bekend dat je in een 109 prima in de achterin de bak kan slapen. Maar een lightweight is natuurlijk een stuk korter. Een alternatief is jezelf oprollen, of op een of andere manier een bedje zien te maken. Ik heb gekozen voor de laatste manier. Eerst heb ik de auto eens goed opgemeten, en het bleek dat ik tussen de stoelen 50 cm ruimte heb. mijn slaapmatje van termarest is 45 cm breed, dus dat past. Vanaf de voorruit tot achterin de bak op het klepje is het 2 meter 23, dus ruim zat om je matje uit te rollen. Van oude schotten die normaal gesproken in stellingen liggen heb ik 2 vlonders gemaakt van 50 cm breed en 112 cm lang. (Overtoom staat nog op de onderkant)achter elkaar passen deze precies in de auto.

Beide planken liggen in het midden op een houten kist die ik achter de stoelen heb gemaakt. Zoals je ziet kan je in de auto prima liggen.

Bijkomend voordeel is dat de planken precies de goede hoogte hebben om op de wielkassen te zitten en de plank als tafel gebruiken. Ontbijten in de auto is dus ook mogelijk.

Maar als je gaat rijden zul je de platen toch ergens moeten laten. Omdat mijn auto op grijs kenteken staat moeten de zijkanten toch dicht zijn, waardoor dat meteen een mooie optie is om mijn platen kwijt te raken. Aan allebei de  kanten heb ik dus beugeltjes aan het buizenframe gemaakt, waaraan je de platen kan ophangen.

Beide platen kunnen dus permanent in de auto blijven zonder extra ruimte te hoeven inleveren.

Misschien laat ik mijn auto nu wel omkeuren als lichtweight camper :-)